Supa cu carne de rata si galuste de gris

de Andra_Constantinescu in Supe, 7 Feb 2018 | 6399 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Supa:
  • 1 sira de rata
  • 2,5 - 3 l apa
  • sare
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 bucata de telina
  • 1 ardei gras
  • 1 lingura de rosii conservate
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • Galuste:
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura de untura solida
  • circa 150 g gris
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu carne de rata si galuste de gris:

Sira de rata se portioneaza, se spala si se fierbe la foc mic pentru 30 de minute in circa 2,5 l apa cu putina sare in oala sub presiune. Dupa trecerea acestui interval de timp, se lasa oala sa se depresurizeze circa 20 de minute, apoi se deschide oala si se transfera ciorba intr-o oala normala. Se adauga morcovul (curatat de coaja, spalat si taiat rodele groase), ceapa (curatata de foi si spalata), telina (curatata de coaja si spalata) si ardeiul gras (curatat de cotor si seminte si spalat).

In timp ce se fierb legumele, se pregatesc galustele: se amesteca ouale cu un praf de sare si untura. Se adauga treptat grisul, apoi se lasa amestecul sa se odihneasca pentru 10 minute.

Cantitatea de gris folosita depinde de marimea oualor. Galustele nu trebuie sa fie nici prea moi, dar nici prea tari.

Dupa ce s-au fiert legumele, acestea se scot si se lasa doar morcovii. Se mai adauga apa daca este necesar. Se formeaza galustele, luand cate o jumatate de lingurita din compozitia cu oua si gris, si se pun pe rand in apa clocotita.  Se lasa sa fiarba, apoi se adauga rosiile. Se mai clocoteste supa circa 5 minute, se ia de pe foc, se potriveste de sare si se adauga patrunjelul verde (spalat si tocat).

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu carne de rata si galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoase